Thomas og Gisle

Thomas

Thomas Winje Øijord (til venstre i bildet) er født i 1982, og bruker caps akkurat like mye som hva bildet tilsier. Han er utdannet som fotojournalist ved HiO, som forfatter ved forfatterstudiet i Bø i Telemark, og har studert retorikk og moderne kommunikasjon og litteraturvitenskap ved HiO.

Han jobber som frilansfotograf og -forfatter, bl.a. for NTB Scanpix og Aftenposten, skriver bøker for voksne og barn, og har også illustrert andres bøker med fotografier.

I 2003 debuterte Thomas på Cappelen Damm forlag med boken ”Hatten og andre forstyrrende momenter”, kom senere med romanen ”Kongeriket Norge” i 2007, og har siden skrevet flere barnebøker. Han gav sammen med Eirik Jensen ut boken «På innsiden» i 2015, og har gitt ut to krimbøker sammen med Eirik, begge på Kagge forlag, siste i 2018.

Gisle

Gisle Haaland (til høyre i bildet) er født i 1982, og har ikke alltid like mye skjegg som hva bildet tilsier. Han er utdannet musiker og lektor ved Musikkonservatoriet ved UiA, Bachelor faglærer musikk og Master i utøvende musikk samt musikkteknologi.

Han har jobbet på høgskoler, videregående skoler og kulturskoler, og jobber nå frilans, som utøvende musiker, arrangør og komponist. Han har gitt ut flere album og singler, og turnert med flere norske artister, bl.a. med Ida Maria, Daniel Kvammen, Erlend Ropstad og BLAA på utallige konsertsteder og festivaler siden 2000.

I 2003 platedebuterte Gisle med bandet Elektro Ompaniet, kom senere med ny plate i 2005 sammen med Ida Maria, har gitt ut flere singler med bandet BLAA og medvirket på en rekke andre utgivelser.